



GERRITSEN
Na mijn koksopleiding ben ik gaan reizen en werken in Zuidoost-Azië, Sri Lanka, Australië en Mexico. In deze uiteinden van de wereld leerde ik dat koken op open vuur nog heel normaal was. Dit enthousiasmeerde zo erg dat ik helemaal van in de ban raakte.
In Australië kwam ik voor het eerst in aanraking met koken op open vuur. Daar werkte ik bij Mathilda 159, een restaurant op niveau waar geen gas in de keuken aanwezig was en alles op open vuur gedaan werd. De slow roasted duck is nog steeds een van de beste eenden die ik ooit heb mogen proeven en maken.
Daarna ben ik gaan werken bij een klein Cattle farm café. From Farm to Table was hier heel normaal. Het café bezat 100 hectare grond met daarop zo’n 100 Black Angus x Wagyu F1 runderen. Deze runderen werden door het personeel zelf verzorgd. Op het stuk grond was een slager gevestigd, waardoor ik het privilege had om gerechten te mogen bereiden met deze runderen.
Terwijl ik in Australië werkte kwam ik voor het eerst in aanraking met het verkopen van eten via een marktkraam op braderieën. Onder de naam van het bedrijf waar ik toen werkzaam was genaamd “Sneek Creek Cattle Company’’ werd ons eigen duurzaam geproduceerde vlees verkocht. Enerzijds verpakt voor eigen gebruik en anderzijds klaargemaakt in de vorm van een broodje worst en een taco gevuld met gestoofd varken.
Tijdens mijn reis door Mexico ben ik verliefd geworden op de Mexicaanse keuken. Dit kwam door de simpele bereidingen van vlees, vis en kip op open vuur. Het werd daarna verpakt in een superlekkere soft taco met de meeste geweldige salsa’s en toppings.
Eenmaal teruggekomen in Nederland miste ik een bepaalde uitdaging. Na een aantal jaren voor een baas te hebben gewerkt, heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten mijn passie te gaan volgen. Hieruit is Porflavorfood ontstaan. Wat is begonnen als een bedrijf die catering op locatie, private dining en bbq workshops (op locatie) verzorgt, zal uiteindelijk de opstap zijn om mijn jongensdroom te verwezenlijken. Een eigen Foodtruck!

